İlerleyen teknoloji ile görüntüleme teknikleri ilerlediği gibi diş görüntüleme seçenekleri de artmıştır. Bu ilerleyen teknoloji ile dişteki sorunları görmek tedaviyi daha kolaylaştıracak, daha iyi sonuçlar alınmasını sağlayacaktır. Film ile diş ve çenedeki patolojik görünüm elde edilir. Röntgen ile alt ve üst çenelerdeki oluşumlar ve en küçük detaylar rahatlıkla görülebilir. Tedavi yolunun belirlenmesi için ilk muayeneden sonra çekilmesi önerilir.

Panoramik Röntgen Nasıl Çekilir?

İlk olarak röntgen odasına alınan hastanın çenesi röntgen cihazının baş kısmına yerleştirilir. Baş kısmını iki kısımdan oluşan ince bir aparat çevreler. Tüm düzenlemeler ve ayarlamalar yapıldıktan sonra kafa etrafında dönen cihaz aldığı görüntüleri bilgisayara iletir. Böylelikle görüntüleme işlemi yapılmış olur.

 

Panoramik Röntgenler Ağrı Verir Mi?

Çoğu kişi panoramik röntgenler esnasında ağrı yaşar mıyım hissine kapılırlar. Fakat panoramik röntgen çekiminde herhangi bir ağrı görülmesi mümkün değildir. Rahatlıkla panoramik röntgenlerinizi çektirebilirsiniz.

 

Panoramik Röntgenler İle Radyasyon Değerleri Nasıldır?

Gelişmiş teknoloji ile radyasyon değerleri minimum düzeye indirilir. Panoramik röntgenler ile en iyi ve en sağlıklı sonuçlar alınır.

 

Hamileyim Panoramik Röntgen Çektirebilir Miyim?

Hamilelik döneminde bilinen diğer röntgenler gibi diş tedavileri öncesinde uygulanacak röntgenlerinde çekilmemesini öneriyoruz. Bu sebeple panoramik röntgenlerin çekimini hamilelik planlaması yaparken dişlerinin muayenelerini yaptırmalı, röntgenlerini çektirmelidirler. Bu gibi dental muayenelerini ve röntgenlerini hamilelik dönemine bırakmamalıdırlar. Hamilelik dönemi öncesi çekilen röntgen hamilelik süresince oluşacak olan diş rahatsızlıklarında yardımcı olacaktır.

 

Panoramik Röntgenler Zararlı Mıdır?

Panoramik röntgenler diğer röntgen işlemlerine göre radyasyon açısından oldukça azdır. Bu sebeple oldukça modern seviyededir. Modern seviyede olan bu röntgenler ağrı ve acı da vermezler.

 

Panoramik Röntgen İşlemi Zorunlu Mudur?

Diğer hastalıklarda erken teşhis konulup tedavi planlaması yapıldığı ve tedavi edildiği gibi diş hekimliğinde de hastalığı erken teşhis etmede ve önlem almada panoramik röntgen çekimi faydalı olacaktır. Kist veya tümörden şüpheleniliyorsa görüntüleme işleminin yapılması gerekecektir. Buna ilaveten cerrahi işlemler öncesinde de panoramik röntgenlerin çektirilmesi gerekir. Hatta cerrahi işlemlerinde panoramik röntgen yeterli gelmiyorsa dental tomografi de uygulanabilir.